Succurro betyder "hjälpa"

 

Konditionstest

Varför ett konditionstest?

Vi vill att hästen ska prestera så bra som möjligt och orka med det arbete vi utsätter den för. Om hästen orkar det vi begär kommer den att genomföra prestationen på ett bättre sätt, den springer snabbare, hoppar högre, fokuserar bättre och trampar under sig mer. Det innebär också att om hästen orkar det vi begär kommer den också att återhämta sig på den tid vi förväntar oss att den behöver. 

När hästen inte orkar kommer den att bli mer okoncentrerad vid arbetet. Hästen blir mer slarvig och långsammare. Vissa hästar börjar springa ifrån arbetet istället. Är den är mycket trött kan den börja bli snubblig och lättare göra misstag. Det är alltså större skaderisk när hästen är trött. Om arbetet är för tufft för vad hästen klarar av under en längre tid riskerar den att få överansträningsskador. Allt detta med långa konvalencenstider till följd. Detsamma gäller för oss människor.  

Western Pleasure

Varför ska jag låta mig och/eller min häst pulsmätas?

  • Objektiv och mätbar bedömning av träningsintensiteten. Du får alltså en uppfattning om din träningsmängd är lagom, för hård eller om du kanske kan öka intensiteten utan dåligt samvete.

  • Du kan lätt se förändring och förhoppningsvis förbättring i träningen genom regelbunden pulsmätning.

  • Du kan du lättare skapa ett individuellt träningsprogram som effektiviserar arbetet med hästen utifrån kunskapen du fått från pulsmätningen.. 

Succurro erbjuder därför möjligheten att få testa din och din hästs kondition. 

Detta får du:

  • Konditionstest med pulsmätare för hästen. Pulsmätaren går att koppla upp mot en dator vilket gör att du efteråt kan se hur ditt ridpass sett ut i puls.

  • Konditionstest med pulsmätare för dig som ryttare. Även denna pulsmätare går att koppla upp mot en dator.

För vem är konditionstestet?

Att testa konditionen har en poäng oavsett vilken disciplin du är inriktad mot inom hästsporten. Det är inte bara distans- eller fälttävlansryttaren som har glädje av den kunskapen utan även till exempel dressyrryttaren eller westernryttaren.

Jessika Rick är vidareutbildad inom träningslära på både häst och människa och hon är också kunnig inom hästens rörelselära.

För mer information och 
bokning av konditionstest för dig och din häst

 

Jessika Rick

0705-47 49 64


 

 

Geni är inget annat än ett större tålamod.
/Georges Louis Buffon
 

 

 

 

 

Visste du att..?
Hästens puls kan spänna från 25 slag/min i vila till 240 slag/min vid maximal ansträngning.