Succurro betyder Hjälpa

 

Jessika Rick

Jessika RickZacc; Brittisk Ridponny, och Jessika på träning för Henrik Johansen

 

Jessika Rick är beteendevetare och idrottspsykologisk rådgivare med ämnesbredd inom psykologi och pedagogik, utbildad vid Halmstads högskola. Hon är diplomerad hästmassör hos Axelsons Massageinstitut, med fördjupade kunskaper inom hästens anatomi och rörelsemekanik genom Sveriges Lantbruksuniversitets försorg. Under våren 2010 har hon gått Hästkunskapskursen som ges vid Strömsholms folkhögskola, med avsikt att genomföra hästskötarexamen inom en snar framtid.

Själv dressyrryttare och med erfarenhet att utbilda hästar upp till msv nivå, håller hon flitigt dressyrträningar med inriktning på kroppsmedvetenhet och fokus. Hennes djupa pedagogiska och psykologiska kunskaper gör henne till en intressant och engagerande lärare. Hon tränar alla typer av ryttare och är känd för sitt tålamod och sin förmåga att förklara hur och varför i ridningens svåra konst. 

Jessika har ett stort engagemang och beslutsamhet i det hon genomför. Hennes projekt genomförs med många problemslösningsstrategier, för att locka fram det bästa i varje individ eller situation.


Idag har Jessika två hästar, ett 10-årigt sto; Dejlig, , en avkomma undan Dejlig. 

Det äldre arabstoet (Hezeox efter Glaz ue: Karnawal, utbildad till msv dressyr och LB hoppning) hon haft sen 1994 såldes våren 2011 till en arabavelsintresserad tjej där hon nu är mamma på heltid.

Dejlig; efter Wetano976, u: Romania F.2 ue: Romadour II. 
Hon fick fölet Nike-Irmelin i april 2007; Nike Irmelin är e: Okeanos 1097. Hon är såld till Skåne där hon utbildas och kommer tävlas samt användas i avel i framtiden. Nike-Irmelin visades på fölvisning 2007 med 49p och klass I som resultat. 2/5 2010 visades hon på 3-årstestet i Flyinge med resultatet 46p och klass I på dressyrdelen. Hon fick 50p och hoppdiplom på hoppdelen. I det momentet fick hon 10p på temperament eftersom hon uppvisade samarbetsvilja, uppmärksamhet och reaktionsnabbhet
samt att hon var hinderklok och arbetsvillig. Vi gratulerar Åsa  Righard Oredsson (ägaren), Cecilia Pernes (beridaren) och Jessika för dessa framgångar.

Dejlig fick i april 2009 ett stoföl efter Okeanos igen. En underbar liten fröken vid namn Imbra. Hon var i en tillväxtfas vid fölvisningen och fick då 44p. Även hon lovar gott för framtiden och vi kan inte annat än se fram emot hur det ska gå för denna vackra, vänliga häst.

Nu utbildas Dejlig på heltid.

Jessika tränar för följande tränare regelbundet:
Therese Järn 2dgr/v 
Lotta Pettersson 2-3dgr/mån
Henrik Johansen 6-8 tillfällen/år (2dagarskurser)

Läs mer om tränarnas verksamhet på deras egna hemsidor:
www.hastutbildning.com
www.dressagestromsholm.com
www.positiveriding.com

Läs även gärna om Gerd Heuschmann som inspirerar och provocerar. Hans träningar och clinic är mycket intressanta och givande.

 

 

Jessikas Grand Danois har nu tyvärr lämnat jordelivet, 9 år gammal.